Tijden aquasporten

Aquajogging

U wilt in een ontspannen en gezellige sfeer wat meer aan uw conditie werken? Dan is aquajogging iets voor u! Aquajogging is een prima manier om uw conditie op pijl te brengen en fit te blijven.

Aquajogging biedt vele voordelen ten opzichte van andere sporten. Het belangrijkste kenmerk is gewichtloosheid. De zwaartekracht wordt in het water gecompenseerd door opwaartse kracht. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van een wetbelt tijdens het aquajoggen. Deze wetbelt is een schuimrubberen band die u om uw middel draagt. De band zorgt ervoor dat u met uw hoofd boven water blijft zodat u de oefeningen goed kunt uitvoeren. Er zijn verschillende soorten wetbelts, voor zowel beginners als gevorderden.

Tijdens het aquajoggen kunt u de intensiteit van uw training zelf bepalen. Door het ontbreken van de zwaartekracht is het mogelijk de spieren intensief te gebruiken zonder nog dagen met spierpijn rond te lopen. Even een tandje lager? Geen probleem. Door de gewichtloosheid gebruikt u uw spieren automatisch continu op een milde manier en komt u toch aan voldoende beweging.

Heeft u belangstelling voor aquajoggen? Voor meer informatie kunt u ons bellen op (038) 477 14 66. Ook kunt u ons mailen op vanwijngaarden@zwembadenszz.nl

Aanmelden voor een introductieles is zeer gewenst, de doelgroep gaat van start bij minimaal 4 deelnemers.

Tarieven